fbpx

V današnjem času prevladuje sedentaren način življenja. Ta je še posebej izrazit pri ljudeh, ki delajo v pisarnah in 70 % dneva  presedijo.  Bolečine v vratu, križu,  zapestjih, prstih in mišicah ter zakrčena ramena so posledice prekomernega sedenja. Zdravstveni strokovnjaki že nekaj časa opozarjajo na posledice, ki jih ima sedenje na človeka. Morda se sliši neverjetno, a je sedenje približno tako nevarno kot kajenje ali prekomerna telesna teža.

Tudi stres pušča boleče posledice

Potrebno je opozoriti, da so na številnih delovnih mestih ljudje obremenjeni s stresnimi okoliščinami, ki lahko kljub skrbi za dovolj gibanja in zdravo prehrano vplivajo na razbolelost mišic. Zaradi stresa je namreč telo pogosto napeto – pri tem gre za naravni odziv, saj se pripravlja na napad. Prva tarča stresa  so prav mišice, ki se, ko ste pod stresom, skrčijo in napnejo. Mišična napetost  povzroča bolečine po obrazu, glavobole, bolečine v prsih …

Kako si lahko pomagamo?


Jutranje ali večerno gibanje nam  pomagata, da bolečine odpravimo. Velikokrat se zgodi, da med zimo nimamo časa ali volje posegati po vodenih vadbah ali fitnesih. Doma pa velikokrat zaradi obveznosti navade opustimo in zapademo v stari vzorec, ki se nam nalaga. Pripročljivo je, da z različnimi pripomočki pomagate aktivirati mišice in živčni sistem in tako odpravite togost mišic, ki privedejo do vnetja oz kroničnih bolečin.

 

V ta namen smo razvili Infinity PAD, ki ga lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli. Dinamičen pripomoček bo nadomestil drage ergonomske pisarniške stole ali aktivne stole z vzmetmi. Bistvo  je, da ga lahko uporabljate takrat, ko ga ZARES potrebujete. Vaše telo bo s konstantno uporabo začelo samo razvijati pravilno držo in kar naenkrat se boste otresli slabih sedalnih navad. Izdelek pripomore k izboljšanju ravnotežja, okrepitvi hrbta, medenice in stegenskih mišic. Podstavek preprosto položimo na stol in  si omogočimo aktivno in dinamično sedenje, ki vključuje stalno vzdrževanje ravnotežja, uporabljamo pa ga lahko tudi za izvajanje ravnotežnih vaj.

 

NE ZAMUDITE

Prijavite se na e-novice in prejmite 10% popust za vaš naslednji nakup ter koristne vsebine s področja zdrave hrbtenice.

Hvala za prijavo. Vaš Infinity PAD-TEAM.